Kendama – cel mai in vogă joc de îndemânare

Kendama – cel mai in vogă joc de îndemânare

Kendama – cel mai in vogă joc de îndemânare

Mare ne-a fost mirarea în ultimele luni când, uitandu-ne în jurul nostru, am văzut din ce în ce mai multă lume concentrată mai degrabă la Kendama, decât la ecranul telefonului mobil.

Acest lucru nu poate decât sa ne surprindă plăcut și să ne dorim să știm cât mai multe lucruri referitoare la Kendama (http://www.bookcity.ro/jocuri/kendama.html), jocul care a stârnit atâtea pasiuni.

Kendama este o jucărie de lemn cu un aspect deosebit de compact și, la prima vedere ușor de manevrat. Partea realizată din lemn are denumirea de KEN adica băț  iar bila care trebuie fixată pe băt – ama.

Kendama a ajuns în Japonia, din Vest,  în anul 1777, în momentul în care Nagasaki era un port deschis comerțului cu obiecte străine iar în forma sa inițială, kendama era un joc de petrecere, destinat adulților – cine greșea, trebuie să servească un păhărel. :)

La începutul secolului 20, jucăria avea două bile și era numită jisugetsu ball, adică, în traducere, bila soarelui și a lunii, denumită astfel deoarece bilele erau pozitionate în sensuri opuse.

În prezent, kendama este populară pe tot mapamondul, orgnizându-se competiții și concursuri dedicate îndemânării iar în România, cea mai mare comunitate de fani Kendama afându-se chiar la Brașov.

Pentru începători, mecanismul jocului este unul simplu – o parte a kendamei trebuie să fie prinsă de altă parte.

Kendama originală este cea formata din bățul similar cu un fuior, zona textilă si bila care, în forma simplă a jocului trebuie să intre pe zona ascuțită sau, în formula mai complicată, trebuie să susțină bila.

Însă, pe măsură ce dexteritatea este pusă la încercare și nivelul de începători nu mai are niciun secret pentru tine, poți trece la nivelele următoare exersând cu modele de kendama mai complicate.

Nu ți s-a deschis încă apetitul pentru jocuri de îndemânare?

Urmărește linkurile de mai jos și apoi pe așteptăm pe http://www.bookcity.ro/jocuri/kendama.html pentru a-ți alege kendama care te va face celebru J

https://www.youtube.com/watch?v=U1rRb3973aQ 

Vezi toate modelele de Kendama Bull  (http://www.bookcity.ro/jocuri/kendama.html?manufacturer=37607)

Vezi toate modelele de Kendama Gravity

(http://www.bookcity.ro/jocuri/kendama.html?manufacturer=37639)

Vezi toate modelele de Kendama Sweets

(http://www.bookcity.ro/jocuri/kendama.html?manufacturer=37509)